Tapahtumia

Lasten liikuntavuoro Teuvo Pakkalan koululla sunnuntaisin klo 17–18
Aikuisten liikuntavuoro Teuvo Pakkalan koululla sunnuntaisin klo 18–19
Vuorot jatkuvat edelleen syksyllä/talvella 2023–. Vuoroja pyöritetään talkoovoimin. Jos haluat liittyä liikuntavuorojen WhatsApp-ryhmään, laita sähköpostia raksilanasukasyhdistys@gmail.com

Syksyn siivoustalkoot tiistaina 17.10.2023

Raksilan joulunavaus puistossa perjantaina 1.12.2023

Raksila-lehti 2023 ilmestyy, jakelu vk 50–51

Joulukuussa 2023: Jouluaskartelu­ilta

Katso kuvia ja lue lisää aiemmista tapahtumista Kuvagalleria-sivulta:

Menneitä tapahtumia ja tervehdyksiä:

Raksilan Elojuhlat lauantaina 12.8.2023

Turvallinen koulutie -tempaus torstaina ja perjantaina 10.–11.8.2023

Turinailta Raksilan elojuhlien suunnittelusta tiistaina 16.5.2023 klo 18 Impolassa.

Kevään siivoustalkoot tiistaina 11.5.2023

Turinailta Lipon toimistolla Impolassa tiistaina 21.3., teemana Raksila 100 vuotta 2024

Raksilan asukasyhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous tiistaina 14.3.2023 klo 18 OPAO:lla

Asukaskysely, aiheina asukasyhdistyksen toiminnan kehittäminen, talous ja viestintä
Toteutettiin sähköisenä ja paperisena viikolla 8/2023

Raksilan joulukalenteri 2023 avautui joka päivä jouluaattoon asti, lue lisää >>

Raksila-lehti 2022 ilmestyi joulukuun alussa

Joulunavaus ja kuusen valojen sytyttäminen torstaina 1.12.2022 klo 18
Kuusen valot sytytettiin puiston kuuseen Raksilan asukasyhdistyksen järjestämässä joulunavauksessa. Tilaisuudessa tarjottiin glögiä ja pipareita, Teuvo Pakkalan koulun 5B-luokan kuoro ja tiernapojat esiintyivät, ja Raksila-muki 2022 luovutettiin ansioituneelle raksilalaiselle Ritva Iloselle.

Sadonkorjuujuhla ja syksyn siivoustalkoot tiistaina 18.10.2022
Sadonkorjuujuhla ja siivoustalkoot järjestettiin mukavassa syyssäässä viikolla 42. Puutarhajätelavat täyttyivät jälleen vauhdilla ja raksilalaiset saattoivat kokoontua seurustelemaan asukasyhdistyksen myyntikojulle. Pop up -pisteessä myytiin syksyn satoa, perunoita ja hunajaa, ja toisesta pisteessä sai tehdä sukkatilauksia, joiden myynnistä osa meni Teuvo Pakkalan koulun luokkarahastoon. 

Pojat-elokuva 60 vuotta
Pojat-elokuvan ensi-illasta tuli vuonna 2022 kuluneeksi 60 vuotta ja tapahtumaa juhlittiin asianmukaisesti pitkin syksyä: juhlintaan kuului muun muassa Matti Rossin Paavo Rintala -esitelmä, Puistikkokadun puistossa olevan muuntamokopin maalaus, Eero Timosen elokuvan tapahtumapaikkatarinointi ja Pojat-elokuvan juhlailta elokuva­teat­teri Starissa. 

Raksilan Elojuhlat lauantaina 13.8.2022
Raksilan Elojuhlat vietettiin kauniissa aurinkoisessa säässä. Tarjolla oli jälleen perinteistä lohisoppaa, jonka tänä vuonna valmisti Oulun Baari. Juhlissa oli runsaasti pop up -myyntipisteitä ja monenlaista ohjelmaa. Musiikista vastasi trubaduuri Emilia Aarnio, ja lisäksi taikuri Kristian Backman esiintyi. Lapsille oli pomppulinna sekä pop corn -kone. Juhlan lopuksi oli vapaamuotoinen suojelukaavan päivitys- ja keskustelutilaisuus. Myös VintageVarasto Impolan alakerrassa avasi juhlapäivänä ovensa. Turinailloissa valmistetut viirit kruunasivat elojuhlien koristelut.

Turvallinen koulutie -tempaus keskiviikosta perjantaihiin 10.–12.8.2022
Asukasyhdistys järjesti jälleen turvapartion alakoululaisten ensimmäisten koulupäivien ajaksi. Kiitos aktiivien turvaajien pari vaaratilannetta jäi tälläkin kertaa läheltä piti -tilanteeksi. Teuvo Pakkalan katu on turvallisuutensa puolesta pitkään huolettanut raksilalaisia. Liikenne kadulla on vilkasta, eikä uusi 30 km:n aluerajoitus ole juurikaan tuonut kaivattua rauhoittumista tai tien välttämistä läpiajoreittinä marketeille ja Kajaanintielle. Tänä vuonna erityistä huolta aiheutti laaja kaukolämpöputkityö, jonka johdosta kadun länsipuoli oli kaivettu auki ja käytössä oli vain kapeat ajokaistat, joilta näkyvyyttä haittasivat muun muassa korkeat väliaikaiset aidat. Keikahtipa kaivantoon yksi mustamaijakin. Kaukolämpötyöt johtivat valitettavasti myös vesivahinkoihin, kun rankkasateet saivat veden kerääntymään avoimiin kaivantoihin ja tulvimaan talojen kellareihin.

Raksilan Puutarhakahvila
Lippo Juniorit avasivat jälleen alkukesästä kesäkahvilan Puistikkokadulle. Edellisen vuoden tapaan kahvilaa pyöritettiin nuorten voimin. Raksilan Puutarhakahvila oli mukava paikka istuskella kahvikupposen kanssa, kunnes loppukesällä alkanut puistoalueen mylläys ja kaapelityöt keskeyttivät kahvilan toiminnan. Myös Puu-Raksilan kaavaluonnos oli kesän ajan nähtävillä Raksilan Puutarhakahvilassa. 

Turinaillat vuonna 2022
Alkuvuodesta 2022 järjestettiin kuukausittain Lippo Junioreiden toimistolla Turinailtoja. Aiheena olivat Pojat, Raksilan 100 v. -juhlavuosi, Raksilan taiteilijat, yhdistyksen viestintä ja kesäjuhlien valmisteluun liittyvä viirityöpaja. Osallistujia oli joka tapahtumassa mukavasti.

Kevään siivoustalkoot torstaina 12.5.2022
Raksila siivottiin jälleen kesäkuntoon 12.5. Päivä oli sateinen, mutta raksilalaiset eivät pelkää pieniä sadekuuroja kun on piha-alueiden siistimisestä kyse. Kolme roskalavaa täyttyi jälleen puutarhajätteistä, ja sen jälkeen maistuikin kahvi ja makkara! Samalla kyseltiin asukkaiden toiveita siitä, miten he haluaisivat saada infoa alueen tapahtumista. 

Seikkailijat Ruusu ja Säde -kirjan julkaisujuhlat 5.5.2022
Raksilan asukasyhdistys juhli Raksilassa syntyneen kirjailija Johanna Hulkon kirjoittamaa ja samoin Raksila-taustaisen Sanna Pelliccionin kuvittamaa Seikkailijat Ruusu ja Säde -kirjaa yhdessä Lumotut sanat -sanataideviikkojen kanssa 5.5.2022. Tilaisuuteen kuului kirjallinen kävelykierros Raksilassa kirjailijalle merkittävissä paikoissa.

Sääntömääräinen vuosikokous tiistaina 15.3.2022 klo 18
Oulun Palvelualan Opistolla, Teuvo Pakkalan katu 15. Kokous valitsi yksimielisesti Heikki Pudaksen jat­kamaan yhdistyksen puheenjohtajana seu­raa­vaksi kaudeksi vuosikokoukseen 2024 saakka. Muut hallituksen jäseniksi valitut järjestäytyivät ensimmäisessä hallituksen kokouksessa seuraavasti: varapuheenjohtajaksi valittiin Jari-Pekka Aarrekivi, sihteeriksi Hanna Kopsala ja rahastonhoitajaksi Ritva Ilonen

Raksila-lehti ilmestyi joulukuussa 2021
Voit lukea lehden sekä muita asukasyhdistyksen julkaisuja issuu.com-palvelussa.

Joulunavaus ja kuusen valojen sytytys 1.12.2021 klo 18–19
Kuusen valot syttyivät tänäkin vuonna Raksilan asukasyhdistys järjestämässä lämminhenkisessä joulunavauksessa. Tilaisuudessa oli tarjolla glögiä ja pipareita, Teuvo Pakkalan koulun 4B-luokan kuoro esiintyi, ja Raksila-muki 2021 luovutettiin ansioituneelle raksilalaiselle J-P Aarrekivelle.

Syksyn 2021 siivoustalkoot tiistaina 19.10.
Puutarhajätteitä varten tilattiin 4 lavaa. Lisäksi paikalla oli Oulun Kiertokaaren vaarallisten jätteiden keräysauto.

Raksilan kesäjuhla lauantaina 14.8.2021
Juhlassa esiintyivät Joakim Oinas ja Salaoja-yhtye sekä Tähtisirkus esityksellään ”Kuin koira veräjästä”. Asukasyhdistys myi lohi- ja kasviskeittoa, Lippo Junioreiden kesäkahvila kahvia ja herkkua ja alueella oli lisäksi pop-up-myyntipisteitä. LähiTapiola ja Temrex tarjosivat paloturvallisuusasiaa. Juhla päättyi paneelikeskusteluun siitä, miten alueen toimijat näkevät vireillä olevien kaavahankkeiden vaikutuksen Raksilaan. Asukasyhdistys oli kutsunut paneeliin Oulun kaupungin, Oulun yliopiston, Arinan, Keskon ja Senaatin Asema-alueet Oy:n.

Turvallinen koulutie -tempaus 2021 ke–pe 12.–14.8.
Tempaus oli tarpeen, sillä entisen kauppaoppilaitoksen tiloihin avattiin Raksilan lukio ja samalla Maikkulan baanan viimeistelytyöt olivat vielä kesken.

Kevään 2021 siivoustalkoot tiistaina 11.5.
Puutarhajätteitä varten tilattiin 3 lavaa, jotka sijoitettiin niin, että lähikontakteja voitiin välttää jätteitä tuotaessa.

30.3.2021 Raksilan asukasyhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous
Raksilan asukasyhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous oli tiistaina 30.3.2021. Poikkeuksellisista olosuhteista ja voimassaolevista rajoituksista johtuen kokous järjestettiin etäkokouksena. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin J-P Aarrekivi, Ritva Ilonen, Hanna Kopsala, Joel Lehtelä, Veikka Niskakangas ja Heikki Pudas sekä varajäseniksi Jetta Huttunen ja Henna Raitala. Hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin 14.4.2021.

Raksilan jouluvideo 2020

Raksila-lehti ilmestyi joulukuussa 2020
Voit lukea lehden sekä muita asukasyhdistyksen julkaisuja issuu.com-palvelussa.

3.12.2020 klo 17–19 kaupungin etäkeskustelutilaisuus asemakeskuksen suunnittelusta
Alueella sijaitsee nykyisin muun muassa Matkahuolto, linja-autoasema, Rata-aukio, oikeustalo, rautatieasema ja rata-alueen alikulku. Asemakeskuksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma hyväksyttiin Yhdyskuntalautakunnassa 27. lokakuuta, ja se on nähtävillä 18. joulukuuta saakka kaupungin verkkosivuilla, kaavatunnus Asemakeskus, 564-2484.

Raksilan joulunavaus Facebook Live -tapahtumana tiistaina 1.12.2020 klo 18
Ohjelmassa oli puiston kuusen jouluvalojen sytyttäminen, Raksila-mukin luovutus ansioituneelle raksilalaiselle, astrokuvaaja J-P Metsävainiolle, joululauluja Tanja Torvikosken laulamana ja säestämänä sekä Teuvo Pakkalan koulun Tiernapojat. Tilaisuus on tallennettu Facebookiin: fb.watch/2752E0CYgS

19.11.2020 kaupungin tiedotus- ja keskustelutilaisuus etäyhteydellä, aiheena:
– Raksilan paloaseman (kaavatunnus 564-1415) valmisteluaineisto sekä
– Puu-Raksilan (kaavatunnus 564-2425) asukaskyselyn tulokset.

Syksyn 2020 siivoustalkoot torstaina 15.10.
Syksyn siivoustalkoot on järjestettiin viikolla 42 eli koululaisten syyslomaa edeltävällä viikolla.

Turvallinen koulutie -tempaus elokuussa 2020
Koulujen alkaessa Raksilan asukasyhdistys jalkautui turvaamaan pienten koululaisten matkaa. Tempaus järjestettiin ke–pe 12.–14.8.2020

Kevään 2020 siivoustalkoot torstaina 7.5.
Koronakevään siivoustalkoot järjestettiin turvavälein ja ilman kahvipistettä. Puutarhajätteille oli kolme lavaa.

Raksilan asukasyhdistyksen vuosikokous 24.2.2020
Sääntömääräinen vuosikokous ja sen jälkeinen uuden hallituksen järjesteytymiskokous pidettiin Oulun Palvelualan Opistolla helmikuun lopussa.

Kaupungin järjestämä keskustelutilaisuus 20.2.2020
Ympäristötalolla järjestetty keskustelutilaisuus market-alueen kaavasta.

Raksila-lehti ilmestyi joulukuussa 2019
Voit lukea lehden sekä muita asukasyhdistyksen julkaisuja issuu.com-palvelussa.

Glögijuhla Raksilan puistossa maanantaina 2.12.2019
Tarjolla oli lämmintä glögiä ja piparkakkuja sekä yhteislaulua. Tilaisuudessa luovutettiin Raksila-muki nro 31 Kaisu Rundelinille.

Syksyn siivoustalkoot torstaina 10.10.2019
Paikalla oli  2 lavaa puutarhajätteille 16–19. Tarjolla oli kahvia ja teetä sekä myytävänä makkaraa (2 euroa/kpl). Ajankohta viikolla 42 ennen syyslomaa oli hyvä, koska ensilumi satoi heti syysloman jälkeen.

Raksilan kesäjuhlat lauantaina 10.8.2019
Kiitämme lämpimästi kaikkia juhlaan osallistuneita, esiintyjiä sekä pop-up-myynti- ja esittelypisteiden pitäjiä ihanasta juhlapäivästä! Katso kesäjuhlien kuvagalleria tästä.

Turvallinen koulutie -kampanja 8.–9.8.2019
Koulujen alkaessa Raksilan asukasyhdis­tys järjesti Turvallinen koulutie -kampan­jan Teuvo Pakkalan kadun suojateillä sekä Kainuuntien alikulussa. Koulutietä turvaamassa oli asukasyhdistyksen hallituksen jäsenten lisäksi alueen asukkaita ja Teuvo Pakkalan koulun koulumummeja ja -vaareja.

Kevään siivoustalkoot perjantaina 17.5.2019
Paikalla oli neljä lavaa puutarhajätteille 16–19 sekä Oulun Jätehuollon vaarallisten aineiden keräys 16–18. Asukasyhdistys myi tapahtumassa kahvia, mehua, pullaa ja makkaraa. Katso siivoustalkoiden kuvagalleria tästä.

RAKSILA