Raksilan kesäjuhla lauantaina 10.8.2019

Raksilan kesäjuhlaa 2019 vietettiin lauantaina 10. elokuuta eli heti koulujen alettua. Arviol­ta 150 henkeä kokoontui kauniissa säässä juhlimaan Resiina­puistoon. Raksilan asukas­yhdistys myi juhlavieraille lohisoppaa, ries­kaa, kahvia ja pullaa. Mehua ja keksiä oli tarjolla lapsille ilmaiseksi. Kaikki olivat tervetulleita pitämään omaa pop-up-myyntipistettä, ja tarjontaa olikin taiteesta käsitöihin ja kirpparitavarasta pikkupurtavaan.

Perinteisen ja maukkaan lohisopan aikana yleisö sai ihastella ja kuunnella esiintyjiä, muun muassa Samelmo-bändiä, ja osallistua toiminnallisiin tuokioihin, kuten perhejoogaan, jonka järjesti Balsan Oy. Sen jälkeen Moppi ja Pensseli Aarrejahdissa viihdytti koko perhettä musiikintäyteisellä seikkailunäytelmällä, jonka kulkuun lapset pääsivät vaikuttamaan. Erilaisia toimintapisteitä klo 13–16 pitivät muun muassa Lippo Juniorit, Tuomikirkkoseurakunnan DOM-kierrätyskirpputori, SPR ja Diabetesyhdistys. Lisäksi Palo- ja pelastuslaitos palo­autoineen oli paikalla kertomassa palo­turvallisuudesta.

Neljän jälkeen alkuillasta juhlaväkeä viihdytti vielä kolme esiintyjää, jotka kokosivat Resiinapuistoon innokkaita musiikinkuulijoita. Primitiivisen kitara- ja banjomusiikin taiturit Kadonnut Manner ja L. Don Ōkami (Usa/Tre) aloittivat, ja Haamusoittajat esiintyi viimeisenä päättäen kesäjuhlan kauniin utuisiin melodioihin. Lisäksi raksilalainen Reija Korkatti lausui runoja bändien välissä. Alkuillan musiikki- ja kirjallisuusohjelman järjestämisestä vastasi Raksilan kulttuuri­­työryhmä. Ohjelman aikana Raksilan asukasyhdistyksen grillistä sai ostaa vegehodareita pikkurahalla tai grillata omia eväitä.