Vuodet edessä, vuodet takana

Raksilan asukasyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Pudas

Vuoden 2021 aikana olemme saaneet seurata paitsi vuodenaikojen vaihtelua, myös pandemian vaiheiden kehittymistä. Alkuvuoden tiukkojen rajoitusten ja suositusten jälkeen on vaiheittain päästy suht’ kattavan rokoteasteen avulla vapaampaan yhteiskuntaan. Rajoitus- ja suositustasoilla on ollut vaikutuksensa myös asukasyhdistyksemme toimintaan. 

Raksilassa asustaa ihmisiä, joilla on tiivis yli sukupolvien kantava elämänhistoria alueella. Toisaalta on myös meitä, joilla tuntuma ja siteet Raksilaan ovat syntyneet enintään muutaman vuoden asumisen aika­na. Olipa oma raksilahistoriamme pitkä tai lyhyt, tarinat alueen menneiltä vuosilta kiinnostavat nyt ja tulevaisuudessa. Koko Raksilan kattava ensimmäinen virallinen asemakaava vahvistettiin 1923, josta olemme ottaneet kiinnekohdan työryhmälle, jolla aletaan valmistella Raksila 100 v -juhlavuotta 2023. Olemme alkaneet kerätä ikäihmisten muisteluita heidän lapsuutensa ja nuoruutensa ajoista Raksilassa. Tässä lehdessä tarjoamme muutamia ennakkomaistiaisia; laajempi kokoelma tarinoita on tavoitteena koota Raksila 100 v -julkaisuun.

Asukasyhdistyksen toiminta jatkuu totutun rungon pohjalta: nykyisen hallituksen aikaa vie alkuvuonna 2022 vuosikokouksen valmistelu ja päättyneen vuoden toiminnan raportointi kaupungin yhteisötoiminnalle. Uusi hallitus lähtee toteuttamaan toimintaa, jonka alustava aikataulutus on esitetty tämän lehden takakannessa.

Yhdistyksen toimintaa pyörittää pieni joukko aktiivisia jäseniä. Motivaationamme on yhteisten etujen ajamisen tärkeys sekä yhteisöllisen toiminnan järjestäminen alueen viihtyvyyden lisäämiseksi. Toivomme kaikki, että toimintaan saataisiin mukaan muitakin. Mukana olo ei tarkoita sitä, että pitää vuosi­kokouk­sessa sitoutua muodollisesti hallitukseen ja sen kokouksiin. Osallistua voi erilaisen toiminnan ideointiin ja toteutukseen omien mahdollisuuksiensa mukaan. Mukaan voi tulla vaikka tutustumaan muihin mukanaolijoihin ja ottamaan selvää, mitä tapahtuu. Yhteyttä voi ottaa myös yhdistyksen sähköpostin tai some-kanavien kautta.

Vuonna 2022 ei enää jaeta joka talouteen tiedotteita tapahtumista. Näin pyrimme säästämään kustannuksissa ja välttämään turhaa paperijätettä. Niille, jotka tarvitsevat, paperinen tiedote toimitetaan. Tarkempia tietoja löytyy lehden takakannesta.

Rauhaisaa joulunaikaa ja kaikin puolin ilahduttavaa uutta vuotta!

Raksilan asukasyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Pudas
Raksilan asukasyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Pudas. Kuva Kaisa Pudas.